KookJij

Hapje tomaat met grijze garnalen en groene coulis

Een licht, fris en zacht hapje dat iedereen lust. Niet ingewikkeld en toch feestelijk, zeker met die dotjes groene coulis. En kraakverse, handgepelde Noordzeegarnalen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hapje tomaat met grijze garnalen en groene coulis te bereiden

  1. Pel de garnalen.

    Doe ijsblokjes in een grote kom met koud water.

    Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat, dat zorgt ervoor dat alles mooi groen blijft.

    Kook de spinazie met de waterkers en de peterselie 2 tot 3 minuten. Schep ze in het ijswater en laat afkoelen.

    Maak met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat. Dompel ze acht tellen in het kokende water en leg ze ook in het ijswater.

    Pel ze, snijd ze in vieren en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Pel en snipper de sjalot heel fijn.

    Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Meng de tomaten met de avocado's en de sjalot. Doe er een scheut olijfolie en een beetje dragonazijn bij. Breng op smaak met peper van de molen en zout.

    Doe de groene groenten met een scheutje olijfolie in de blender en mix. Breng op smaak met peper en zout.

    Voeg eventueel een scheutje water toe als de coulis te dik is.

    Schik de blokjes tomaat met avocado in een half maantje op het bord. Strooi er garnalen en blaadjes kervel over.

    Spuit er met een spuitzak een paar dotjes coulis bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst