KookJij

Haringsalade met rode bietjes

Een heerlijk haringsalade met rode bietjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Vis vooraf (Libelle)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Haringsalade met rode bietjes te bereiden

1. Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. Laat afkoelen en snij in dobbelsteentjes.
2. Laat de haring uitlekken en dep droog. Snij in fijne reepjes. Snij de bietjes in dobbelsteentjes. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij hem in fijne lucifers. Snipper de augurkjes fijn.
3. Rasp de ui (of maal hem in de blender) en meng met de mayonaise, yoghurt, peper en zout. Meng alle ingrediënten. Kook de eieren hard in 10 minuten en snij ze in kwartjes. Serveer de salade in kleine kommetjes met een stukje hardgekookt ei en wat gesnipperde peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst