KookJij

Hartig taartje van champignons en gedroogde abriko

Een heerlijk hartig taartje van champignons en gedroogde abriko recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartig taartje van champignons en gedroogde abriko te bereiden

Kook de champignons met citroensap, peper en zout enkele minuten totdat ze zacht zijn. Haal vervolgens de champignons uit het kookvocht en hou ze even apart. Kook het vocht tot de helft in. Meng ondertussen de creme fraiche met de mosterd en de bloem. Giet dit bij het kookvocht en laat de saus al roerende zacht koken totdat deze dikker wordt. Laat de saus afkoelen en meng deze dan met de eidooiers, gekookte champignons en de groene kruiden. Spatel dan de gehakte abrikozen erdoor. Evt.nog afsmaken met peper en zout. Bekleed 8 kleine taartvormpjes met bladerdeeg, strijk de randen met deeg weg. Dit gebruiken we later om de taartjes mee af te werken. Vul de taartjes met het champignon/abrikozen mengsel. Rol de deegresten uit en snijdt er lange reepjes van. Breng deze kruiselings aan op de taartjes. Bak de taartjes gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst