Recept
« Terug naar recepten
Hollandse stoofschotel (combi-magnetron)
PT45M
Hollandse stoofschotel (combi-magnetron)
Een heerlijk hollandse stoofschotel (combi-magnetron) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marleen van Bree
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kraamkookkunsten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse stoofschotel (combi-magnetron) te bereiden
Snij het rookspek in kleine blokjes en laat deze afgedekt uitbakken op vol vermogen. (4 a 5 min)
Snipper de gekookte ham en de witte kool fijn.
Vermeng dan de kool, de ham, de spekblokjes en de bouillonpoeder.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, en snij ze in partjes. Bestrooi de aardappelen met wat nootmuskaat en peper en zout.
Snijd ook de appels en tomaten in stukjes.
Klop de kruidenroomkaas los met de melk en twee el maizena.
Leg de helft van het koolmengsel in een schaal met daarop een halve appel. (partjes)
Op de appel komt de helft van de aardappelen, die weer overgoten worden met een derde van het melkmengsel.
De laatste laag bestaat uit de appelpartjes, tomatenpartjes en het melk/ kruidenroomkaasmengsel.
Dek de schaal af, en zet hem 5 min in de voorverwarmde oven. (200gr - 600/700w)
Na 5 min kan het deksel eraf gehaald worden.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
Zet de schaal onafgedekt terug in de oven en laat het gerecht in ongeveer 20 min bruin en gaar worden.
Zet de oven terug naar 350 watt.
Maak het gerecht af door het te bestrooien met de peterselie.
Snipper de gekookte ham en de witte kool fijn.
Vermeng dan de kool, de ham, de spekblokjes en de bouillonpoeder.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, en snij ze in partjes. Bestrooi de aardappelen met wat nootmuskaat en peper en zout.
Snijd ook de appels en tomaten in stukjes.
Klop de kruidenroomkaas los met de melk en twee el maizena.
Leg de helft van het koolmengsel in een schaal met daarop een halve appel. (partjes)
Op de appel komt de helft van de aardappelen, die weer overgoten worden met een derde van het melkmengsel.
De laatste laag bestaat uit de appelpartjes, tomatenpartjes en het melk/ kruidenroomkaasmengsel.
Dek de schaal af, en zet hem 5 min in de voorverwarmde oven. (200gr - 600/700w)
Na 5 min kan het deksel eraf gehaald worden.
Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
Zet de schaal onafgedekt terug in de oven en laat het gerecht in ongeveer 20 min bruin en gaar worden.
Zet de oven terug naar 350 watt.
Maak het gerecht af door het te bestrooien met de peterselie.
annemieke zegt: