Recept
« Terug naar recepten
Intermezze 1
PT120M
Intermezze 1
Een heerlijk intermezze 1 recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Intermezze 1 te bereiden
*Tonijn met rettich:
Besmeer een geroosterd sneetje stokbrood met een mengsel van mayo en wasabi.Beleg met plakje komkommer.Snijd verse tonijn in plakken en leg deze met grof geraspte rettich op het toastje.
*Taleggio met pancetta:
Bak plakjes pancetta in een droge koekenpan zachtjes uit.Laat ze op keukenpapier afkoelen.Leg een plakje taleggio op elk plakje stokbrood,leg het spek erop en zet 1 min.in de oven.
*Aardappelpizza:
Steek van kant en klare pizzadeeg kleine rondjes.Beleg die met superdunne plakjes aardappel.Besprenkel de minipizza's met olijfolie en strooi er rozemarijn,zout en peper over.Leg op elk pizaatje een plakje geitenkaas.Bak ze in een vrij hete oven in 10 min.bruin.
*Coquilles:
Snijd de coquilles in dunne plakjes en besprenkel ze royaal met citroensap en olie.Bestrooi met lente-ui,reepjes spaanse peper en wat zout.Laat 15 min.op een koele plek marineren.
*Tuinbonen met ansjovis:
Kook de tuinbonen net gaar,spoel ze koud af.Hak de bonen grof en meng ze met olijfolie,fijngehakte bieslook en peper.Beleg een geroosterd sneetje stokbrood met de bonen en ansjofilet.
*Polenta met rucola:
Kook de polenta volgens de verpakking,voeg olijfolie,zout en peper toe.Doe de gare polenta op een ingevet plat bord en laat afkoelen.Snijd de polenta in stukken en rooster deze in een grillpan met een beetje olijfolie bruin.Beleg met dungesneden rucola,bestrooi met peper en besprenkel er wat olijfolie over.
Besmeer een geroosterd sneetje stokbrood met een mengsel van mayo en wasabi.Beleg met plakje komkommer.Snijd verse tonijn in plakken en leg deze met grof geraspte rettich op het toastje.
*Taleggio met pancetta:
Bak plakjes pancetta in een droge koekenpan zachtjes uit.Laat ze op keukenpapier afkoelen.Leg een plakje taleggio op elk plakje stokbrood,leg het spek erop en zet 1 min.in de oven.
*Aardappelpizza:
Steek van kant en klare pizzadeeg kleine rondjes.Beleg die met superdunne plakjes aardappel.Besprenkel de minipizza's met olijfolie en strooi er rozemarijn,zout en peper over.Leg op elk pizaatje een plakje geitenkaas.Bak ze in een vrij hete oven in 10 min.bruin.
*Coquilles:
Snijd de coquilles in dunne plakjes en besprenkel ze royaal met citroensap en olie.Bestrooi met lente-ui,reepjes spaanse peper en wat zout.Laat 15 min.op een koele plek marineren.
*Tuinbonen met ansjovis:
Kook de tuinbonen net gaar,spoel ze koud af.Hak de bonen grof en meng ze met olijfolie,fijngehakte bieslook en peper.Beleg een geroosterd sneetje stokbrood met de bonen en ansjofilet.
*Polenta met rucola:
Kook de polenta volgens de verpakking,voeg olijfolie,zout en peper toe.Doe de gare polenta op een ingevet plat bord en laat afkoelen.Snijd de polenta in stukken en rooster deze in een grillpan met een beetje olijfolie bruin.Beleg met dungesneden rucola,bestrooi met peper en besprenkel er wat olijfolie over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
brandaris zegt:
Lambert zegt:
brandaris zegt:
Lambert zegt: