Een smakelijk alternatief voor de klassieke Joma-salade. Lekker bij de barbecue maar ook voor gewoon.
De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse aardappelsalade met schapenkaas
PT25M
Italiaanse aardappelsalade met schapenkaas
Een heerlijk italiaanse aardappelsalade met schapenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse aardappelsalade met schapenkaas te bereiden
VOORBEREIDING (20 minuten)
1. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Als je ze in de schil kookt pel je ze. Snijd ze in stukken van 2-3 centimeter doorsnee.
2. Spoel de kappertjes af met water en hak ze fijn.
3. Was en hak de peterselie en snipper de knoflook.
4. Snijd de kaas in blokjes.
5. Snijd de olijven in de lengte doormidden.
BEREIDING (5 minuten)
Meng alle ingrediënten met de olie, azijn, peper en zout. Let op dat je het niet te zout maakt want de kappertjes en de olijven zijn van zichzelf al behoorlijk zout.
1. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Als je ze in de schil kookt pel je ze. Snijd ze in stukken van 2-3 centimeter doorsnee.
2. Spoel de kappertjes af met water en hak ze fijn.
3. Was en hak de peterselie en snipper de knoflook.
4. Snijd de kaas in blokjes.
5. Snijd de olijven in de lengte doormidden.
BEREIDING (5 minuten)
Meng alle ingrediënten met de olie, azijn, peper en zout. Let op dat je het niet te zout maakt want de kappertjes en de olijven zijn van zichzelf al behoorlijk zout.
Anna zegt:
Groetjes en een fijn weekend!
Anna.
KookJij.;)