Recept
« Terug naar recepten
Kaassoep met peterselie en bieslook
PT30M
Kaassoep met peterselie en bieslook
Een heerlijk kaassoep met peterselie en bieslook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoep met peterselie en bieslook te bereiden
Bak de ui en knoflook in olijfolie.
Voeg de boter toe en laat deze smelten voeg de bloem toe en schenk er vervolgens de bouillon bij zodat er een gladde saus ontstaat.
Voeg de kaas, peterselie en de wijn toe en laat de soep een paar minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de crème fraîche toe,
Zorg dat de kaas goed smelt en niet naar de bodem zakt.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Voeg de boter toe en laat deze smelten voeg de bloem toe en schenk er vervolgens de bouillon bij zodat er een gladde saus ontstaat.
Voeg de kaas, peterselie en de wijn toe en laat de soep een paar minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de crème fraîche toe,
Zorg dat de kaas goed smelt en niet naar de bodem zakt.
Naar smaak peper en zout toevoegen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Het nadeel van krulpeterselie is dat hij
wat sterker van smaak is.
De soep afgelopen vrijdag gemaakt op de kookclub, heerlijk. Maarrrrrr het is altijd het proberen waard.
Veel succes :);)gr Bert
Dag Bertal,
je vergist je: platte peterselie heeft juist veel meer smaak dan krulpeterselie. Wordt niet voor niets in grote bossen verkocht in Turks/Marokkaanse winkels. Koks als Onno Kleyn proberen niet voor niets zoveel reclame te maken dat deze peterselie ook bij de supermarkten verkrijgbaar wordt (tegen normale prijzen: grootgrutter (€ 2,00 voor een miezerzakje vol, bij de Turk 1,25 super grote volle bos)
En je kookclub gebruikt dus ook de peterselie met de meeste smaak.
Redactie KookJij
Liske zegt: