Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw op een bordje klein maar fijn
PT20M
Kabeljauw op een bordje klein maar fijn
Een heerlijk kabeljauw op een bordje klein maar fijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw op een bordje klein maar fijn te bereiden
Aardapelen koken, pureren en kruiden met peper, zout, muskaatnoot en kurkuma. Snijd het sjalotje zeer fijn en meng deze onder de puree met een scheutje olijfolie.
Snij de wortel, porei en spruitjes extra fijn even kort opwokken en kruiden.
Kabeljauwhaasje in dikke schijven snijden, deze kruiden met de viskruiden en in bloem wentelen.
Bak deze krokant aan in boter.
Voor de saus: de wijn opwarmen en mosterd toevoegen indien nodig bijbinden.
Spuit vier toefjes puree op bord, de vis erop en vervolgens de groenten.
Serveer de saus erbij en werk af met peterselie en tomaat concassé.
Serveer zeer warm.
Snij de wortel, porei en spruitjes extra fijn even kort opwokken en kruiden.
Kabeljauwhaasje in dikke schijven snijden, deze kruiden met de viskruiden en in bloem wentelen.
Bak deze krokant aan in boter.
Voor de saus: de wijn opwarmen en mosterd toevoegen indien nodig bijbinden.
Spuit vier toefjes puree op bord, de vis erop en vervolgens de groenten.
Serveer de saus erbij en werk af met peterselie en tomaat concassé.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.