KookJij

Kabeljauw op een bordje klein maar fijn

Een heerlijk kabeljauw op een bordje klein maar fijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw op een bordje klein maar fijn te bereiden

Aardapelen koken, pureren en kruiden met peper, zout, muskaatnoot en kurkuma. Snijd het sjalotje zeer fijn en meng deze onder de puree met een scheutje olijfolie.
Snij de wortel, porei en spruitjes extra fijn even kort opwokken en kruiden.
Kabeljauwhaasje in dikke schijven snijden, deze kruiden met de viskruiden en in bloem wentelen.
Bak deze krokant aan in boter.
Voor de saus: de wijn opwarmen en mosterd toevoegen indien nodig bijbinden.
Spuit vier toefjes puree op bord, de vis erop en vervolgens de groenten.
Serveer de saus erbij en werk af met peterselie en tomaat concassé.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst