Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwmootjes op maïsblinis en een saffraansaus
PT50M
Kabeljauwmootjes op maïsblinis en een saffraansaus
Een heerlijk kabeljauwmootjes op maïsblinis en een saffraansaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwmootjes op maïsblinis en een saffraansaus te bereiden
Was de prei en snijd ze in fijne ringetjes.Halveer de paprika,verwijder de zaadjes en snijd hem in brunoise.Kook voor de maïsblinis de aardappelen gaar en pureer ze.Voeg de melk,de room,de bloem,het ei en de eiwitten toe.Spatel het geheel goed door en voeg als laatste de maïs toe.Breng het beslag op smaak met zout en peper.Bak in een bakpan kleiene blinis van het beslag.Verwarm voor de saus de gezouten bouillon samen met de boter en de saffraan.Laat de saffraan trekken,zodat de saffraan de saus kleurt.Houd de saus vervolgens warm.Snijd de kabeljauw in drie stukken en zout ze aan beide kanten.Verhit de boter in de bakpan en bak de kabeljauw bijna gaar.Roerbak de prei met de paprika.Verwarm de vis en de blinis in een voorverwarmde oven op 180 graden.
marc van dijcke zegt: