DIEN OP : Geef hierbij rijst of aardappelpuree en als groente een mengsel van worteltjes,doperwten en maïs.
Schenk hierbij een droge witte wijn
Recept
« Terug naar recepten
Kippenpoten met Kweeperen
PT120M
Kippenpoten met Kweeperen
Oorspronkelijk is dit een Joods recept.In deze vorm zal het niet de rabbinale goedkeuring krijgen omdat naast een vleesproduct ook een melkproduct (boter!) wordt gebruikt
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Israël
Keuken:
Joodse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenpoten met Kweeperen te bereiden
1).Los de saffraan op in wat warm water.
2).Zet de schoongemaakte en klein gesneden kweepeer klaar.
3).Zet de ingekeepte kippendijen klaar.
3A).Bak de dijen in een mengsel van 2 eetlepels boter op 3 eetlepels olijfolie om en om lekker bruin en haal de kippen er weer uit.
4).Intussen : zet de kruiden klaar, dooreengeroerd.
5).Bak uien lekker bruin in het achtergebleven vet en pers daarna boven de pan de knoflook uit (of doe de gesnipperde knoflook er bij).
6).Doe nu alle kruiden er bij en roer even goed door.
6).Doe nu vervolgens alle ingrediënten in de pan en voeg wat ongezouten groentebouillon toe of kippenbouillon en zet alles even bijna onder.
7).Breng aan de kook en doe het deksel er op.
8).Zet in de oven gedurende 1½ uur, die op 150 °C is voorverwarmd.
9).Haal de pan uit de oven en haal de kippen uit de pan en zet die warm weg (in de oven die nu op 65 °C staat).
10).Zet de pan op het vuur en breng weer aan de kook.
11).Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer.
12).Zet de pan weer op het vuur en kook de saus in tot die lobbig is geworden (onder regelmatig roeren).
13).Breng nu de saus verder op smaak.
14).Doe de kippenbouten weer in de pan om ze door te warmen.
2).Zet de schoongemaakte en klein gesneden kweepeer klaar.
3).Zet de ingekeepte kippendijen klaar.
3A).Bak de dijen in een mengsel van 2 eetlepels boter op 3 eetlepels olijfolie om en om lekker bruin en haal de kippen er weer uit.
4).Intussen : zet de kruiden klaar, dooreengeroerd.
5).Bak uien lekker bruin in het achtergebleven vet en pers daarna boven de pan de knoflook uit (of doe de gesnipperde knoflook er bij).
6).Doe nu alle kruiden er bij en roer even goed door.
6).Doe nu vervolgens alle ingrediënten in de pan en voeg wat ongezouten groentebouillon toe of kippenbouillon en zet alles even bijna onder.
7).Breng aan de kook en doe het deksel er op.
8).Zet in de oven gedurende 1½ uur, die op 150 °C is voorverwarmd.
9).Haal de pan uit de oven en haal de kippen uit de pan en zet die warm weg (in de oven die nu op 65 °C staat).
10).Zet de pan op het vuur en breng weer aan de kook.
11).Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer.
12).Zet de pan weer op het vuur en kook de saus in tot die lobbig is geworden (onder regelmatig roeren).
13).Breng nu de saus verder op smaak.
14).Doe de kippenbouten weer in de pan om ze door te warmen.