Recept
« Terug naar recepten
Kleine chinese loempia's(48 stuks)
PT60M
Kleine chinese loempia's(48 stuks)
Een heerlijk kleine chinese loempia's(48 stuks) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
22
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Angela
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine chinese loempia's(48 stuks) te bereiden
Laat de loempiavellen ontdooien in de koelkast.snijd de kip,hamlap en ham in reepjes.Maak de groenten schoon en snijd alles in reepjes(de tauge alleen wassen.Meng de reepjes kip en hamlap met de suiker,sojasaus,sherry,sesamolie en 1/2 theelepel maïzena.verhit in een wok een bodem zonnebloemolie.Roerbak het kipmengsel tot het gaar is.Voeg de reepjes groenten en ham toe en laat alles enkele minuten zachtjes bakken.bind het vocht met zoveel van het maïzena papje tot het een geheel is.Maak alles op smaak met ketjap,sambal,peper,paprikapoeder en zout.Laat het mengsel afkoelen.Snijd de loempiavellen in vieren.Leg de loempiavelletjes met de punt naar beneden.verdeel de vulling over de loempiavelletjes.(alleen op de onderste helft vulling leggen).Vouw de onderste punt overde vulling.Besmeer de rest van het loempiavelletje met eiwit.Vouw de zijkanten naar het midden.rol de loempia verder op.druk de loempia voorzichtig plat.Frituur de loempia's 2 minuten aan beide kanten,tot ze bruin en knapperig zijn.serveer de loempia's met een zoetzure saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
marijke kuhn zegt:
lekkerbek zegt: