Recept
« Terug naar recepten
Knolselder-Venkelsoep
PT60M
Knolselder-Venkelsoep
lekker groentecombinatie !
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolselder-Venkelsoep te bereiden
Verhit de boter, fruit hierin de gesnipperde ui, preiringen en venkelstukjes gedurende 4 minuten. Voeg blokjes knolselderblokjes en aardappelblokjes toe, overgiet met water, voeg tijm, marjolein en laurier toe, breng het geheel aan de kook en laat 45 minuten zacht koken. Verwijder laurier en tijm en pureer de soep in de blender. Roer de melk erdoor. Breng de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kerrie, garneer de soep met venkelgroen en dien op.