KookJij

Lekkere frisse kippen ragout

Kippenragout is natuurlijk altijd lekker! Ik heb deze variant geproefd bij mijn vader en deze is heerlijk fris.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lekkere frisse kippen ragout te bereiden

  1. Doe de kip in een pan waar ze net in passen.
  2. Snijd 1 ui met schil grof en voeg toe.
  3. Snijd de helft van de winterwortel grof en voeg toe.
  4. Snijd 2 stengels bleekselderij grof en voeg toe.
  5. Voeg de bouillonblokjes, peper en paprikapoeder toe en vul de pan af met water zodat alles net onderstaat en breng aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat een uurtje trekken met deksel op de pan.
  7. Intussen de overige wortel, bleekselderij en ui zeer fijn snijden en even gaar aanbakken.
  8. De druiven halveren.
  9. De kip uit de pan halen en de "soep" zeven, bouillon bewaren, de rest kan je weg gooien.
  10. Kip ontdoen van vel en botten en het vlees in reepjes trekken.
  11. De ham in blokjes snijden.
  12. De boter in de zelfde pan smelten en de bloem toevoegen en goed blijven roeren zodat het een bal wordt.
  13. Beetje bij beetje de bouillon van de kip erbij doen tot de gewenste dikte.
  14. Intussen van 4 plakken bladerdeeg met een glas een rondje eruit drukken en deze op de overige 4 plakken leggen.
  15. Samen met de rondjes die je uitgedrukt hebt in de oven bakken.
  16. De kip, ham, peterselie en groenten aan de ragout toevoegen.
  17. Proeven en afkruiden met citroensap en eventueel peper en zout.
  18. Als laatste de druiven erdoor roeren en opdienen met het bladerdeeg, afgarneren met de waterkers.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Als je het lekker vind kan je een deel van de bouillon vervangen door room maar ik persoonlijk vind het al vet genoeg door de eigengemaakte bouillon.
De druiven kan je vervangen door ananas of je doet ze gewoon beiden erdoor.
Voor de klassieker laat je de groenten eruit en roer je er een potje erwten door en een bakje champignons (wel de bouillon op deze manier maken, het geeft veel meer smaak aan de roux!) en de champignons in witte wijn gaar laten worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeanneke van Elk

Jeanneke van Elk zegt:
Lijkt me heerlijk. Ga het maken maar zonder bladerdeeg,. Gewoon de ragout met rijst.