Verdeel de mosselen over de borden en geef een schep "vocht" er bij.
Geef er vers bruin brood bij met roomboter, onder ander om te soppen.
Geef er ook frietjes bij met mayo.
Recept
« Terug naar recepten
Moules à la Marinière uit Marseilles
PT30M
Moules à la Marinière uit Marseilles
Een heerlijk moules à la marinière uit marseilles recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De restaurateurs in Marseille deden het ongeveer zo.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moules à la Marinière uit Marseilles te bereiden
1).Smelt de boter in een grote pan en fruit daarin aan de ui en knoflook.
2).Zodra de ui begint glazig te worden de Provinciaalse kruiden er bij doen, goed omroeren en dan de peterselie er bij voegen. Roer goed om.
3).Doe de wijn er bij, breng snel aan de kook en haal dan direct van het vuur af om af te koelen.
4).Wanneer de kruiden-wijn mix goed is afgekoeld, de geschoonde en gescreende mosselen in de pan doen en de inhoud even flink omwerken.
5).Doe het sap van een citroen er bij en werk weer om.
6).Laat een uurtje of zo staan en werk regelmatig om, zodat alle mosselen de gelegenheid krijgen om het wijn-kruiden mengsel op te zuigen.
7).Vlak voor het opdienen (10 minuutjes van te voren), de pan met mosselen op het vuur zetten en snel aan de kook brengen. Regelmatig omschudden. Zodra alle schelpen open staan is het gerecht klaar en kan worden opgediend.
2).Zodra de ui begint glazig te worden de Provinciaalse kruiden er bij doen, goed omroeren en dan de peterselie er bij voegen. Roer goed om.
3).Doe de wijn er bij, breng snel aan de kook en haal dan direct van het vuur af om af te koelen.
4).Wanneer de kruiden-wijn mix goed is afgekoeld, de geschoonde en gescreende mosselen in de pan doen en de inhoud even flink omwerken.
5).Doe het sap van een citroen er bij en werk weer om.
6).Laat een uurtje of zo staan en werk regelmatig om, zodat alle mosselen de gelegenheid krijgen om het wijn-kruiden mengsel op te zuigen.
7).Vlak voor het opdienen (10 minuutjes van te voren), de pan met mosselen op het vuur zetten en snel aan de kook brengen. Regelmatig omschudden. Zodra alle schelpen open staan is het gerecht klaar en kan worden opgediend.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Niki, In principe zijn de mosselen die je koopt in de winkel zandvrij en ontdaan van baard. Dat betekent dat je ze zelf amper hoeft te schonen. Waar je naar moet kijken is of ze openstaan:
-.Tik je er op en/of houd je ze onder de kraan en ze SLUITEN NIET, dan moet je ze weggooien. Na het koken moeten ze open staan.
Mosselen bewaar je in de groente la op een treefje of omgekeerd bord, om te voorkomen dat ze in hun eigen water staan.
Dus wat moet je doen: Vlak voor het koken de koel en droog bewaarde mosselen even onder de kraan houden en afspoelen,om te zien dat ze alle dicht zijn. Daarna gewoon koken zoals je dat in je hoofd had.
Jan A.
Niki zegt:
deuxchapeaux zegt:
Fijnproever,Natuurlijk moet dat Marseilles zijn. Ik zal het direct verbeteren.
Jan A.