KookJij

Navarin de mouton

Een heerlijk navarin de mouton recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Navarin de mouton te bereiden

Koop voor Navarin geen voorgesneden vlees: elk stuk van het dier heeft een andere garingstijd. Liefst koopt u nek of schouders.
Gestoofd schapenvlees (Oud Frans recept)
Snijdt het vlees in grote stukken (schouder, hals, borst) en bak ze in reuzel of roomboter in een braadpan met dikke bodem. Neem ze eruit als ze bruin zijn en houdt ze warm.
Giet het vet weg (denk erom dat echt goed schapenvlees niet veel vet heeft). Voeg de kleingesneden uien toe. Laat ze even zweten, bestrooi ze met bloem en bak nog 5 minuten. Voeg knoflook, bouquet garni en een eetl. tomatenpuree toe en doe het vlees weer in de pan. Voeg zoveel water en/of witte wijn (half om half als u wijn wilt gebruiken) toe dat de stukken onderstaan. Bestrooi het geheel met zout en peper en breng het aan de kook. Dek de pan af en zet hem 30 minuten in een middelhete oven.

Neem het bouquet garni uit de pan en voeg de geschilde meiknolletjes, de worteltjes en de tomaten toe. Laat alles nog 35 minuten in de oven. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe en neem de stukken vlees uit de pan en doe deze in een diepe schaal. Breng de saus weer aan de kook, ontvet haar zo nodig en giet de kokende saus over het vlees.

Lekker met gekookte krieltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst