KookJij

Op de huid gebakken kabeljauw ( zie opm )

Een heerlijk op de huid gebakken kabeljauw ( zie opm ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Tip Culinair
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Op de huid gebakken kabeljauw ( zie opm ) te bereiden

Schil de knolselderij en snij hem in grove, gelijkmatige stukken.
Kook de knolselderij in de fond met het rookspek in ongeveer 20 min. gaar.
Giet de knolselderij af, bewaar het kookvocht en laat beide afkoelen.
Steek grote bolletjes uit de aardappels ( pommes parisienne ). Kook ze beetgaar in ongeveer 12 min. in water met wat zout.
Pureer de knolselderij in de keukenmaxhine, voeg room en een paar el kookvocht toe tot de puree mooi glad is ( niet te dun laten worden ! )en breng op smaak met zout en peper.
Kruid de vis met wat peper en zout.
verhit 100 gram roomboter in een koekepan totdat het schuim wegtrekt en bak de stukken vel krokant op de huidkant.
Warm de puree op in de truffelolie en spatel er tijdens het opwarmen 50 gram roomboter door.
Hak de basilicumblaadjes grof en bak ze 1/2 min. in de verhitte olijfolie.
Voeg de pommes parisienne toe en arm die 2-3 min mee.

Serveren:

Leg wat knolselderijpuree in het midden van elk bord, leg de vis er bovenop, met de velkant naar boven.
Leg de pommes parisienne speels rondom de vis en druppel er wat olijfolie en truffelolie omheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst