Recept
« Terug naar recepten
Ouderwetse kippenragout in vuurvaste bakjes
PT55M
Ouderwetse kippenragout in vuurvaste bakjes
Een heerlijk ouderwetse kippenragout in vuurvaste bakjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ouderwetse kippenragout in vuurvaste bakjes te bereiden
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met peper en zout. De boter in een braadpan laten uitbruisen en op een matig vuur de kipblokjes bakken. Voeg de sjalotjes en de champignons toe en laat deze even meebakken. Schep de kipblokjes, sjalotjes en champignons uit de pan en houd deze even apart. Strooi de bloem in de braadjus en laat even meegaan. Blus nu af met de kippenbouillon en laat al roerende koken tot een dikke saus. Voeg hier de slagroom, de peterselie, ham en kipmengsel aan toe en breng de saus weer aan de kook. Laat het 5 minuten inkoken tot een redelijk dikke massa. Giet de ragout in 4 vuurvaste ovenschaaltjes welke van te voren zijn bestreken met gesmolten boter en bestrooi de ragout dan met de overige paneermeel. Leg hierop een klontje boter en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat ongeveer 20 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn.
R van Zandwijk zegt:
Maar wat moet ik nu met die 4 rundertartaartjes?