KookJij

Ovenschotel met Varkensbuik en Aardappels

Een heerlijk ovenschotel met varkensbuik en aardappels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 2 - 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A (Gemodificeerd recept opgepikt tijdens wijnreis in Beieren)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met Varkensbuik en Aardappels te bereiden

1).Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de schotel.
2).Leg daarop de plakken ui.
3).Peper en zouten en de helft van de kruidenmix erover strooien.
4).Leg de rest van de aardappels er op en giet de bouillon er over.
5).Mix de rest van de kruidenmix door de paneermeel met iets zout en flink veel peper.
6).Doop de strips varkensbuik in het geklutste ei en bedek met de paneermeel-mix en leg in de schotel op de plakjes aardappel.
7).Zet in de oven en laat minstens 2 à 2 1/2 uur in de oven garen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel over de borden en geef er bv kool bij die geslonken is in roomboter en lekker is gekruid.
Kan ook zo worden gegeten met een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
OK! Bedankt voor het antwoord en het zij zo!:)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Gea, dat hebben ze al vaker gevraagd, maar ik heb de equpment niet en evenmin de vaardigheden.
Jan A
gea

gea zegt:
Lijkt me heerlijk! Is het mogelijk om zo nu en dan ook een foto bij uw gerechten te plaatsen? Kan ik me nog beter iets bij het gerecht voor stellen.
Met vr. gr.
Gea.