Verdeel over de borden en geef er bv kool bij die geslonken is in roomboter en lekker is gekruid.
Kan ook zo worden gegeten met een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met Varkensbuik en Aardappels
PT150M
Ovenschotel met Varkensbuik en Aardappels
Een heerlijk ovenschotel met varkensbuik en aardappels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
2 - 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A (Gemodificeerd recept opgepikt tijdens wijnreis in Beieren)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met Varkensbuik en Aardappels te bereiden
1).Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de schotel.
2).Leg daarop de plakken ui.
3).Peper en zouten en de helft van de kruidenmix erover strooien.
4).Leg de rest van de aardappels er op en giet de bouillon er over.
5).Mix de rest van de kruidenmix door de paneermeel met iets zout en flink veel peper.
6).Doop de strips varkensbuik in het geklutste ei en bedek met de paneermeel-mix en leg in de schotel op de plakjes aardappel.
7).Zet in de oven en laat minstens 2 à 2 1/2 uur in de oven garen.
2).Leg daarop de plakken ui.
3).Peper en zouten en de helft van de kruidenmix erover strooien.
4).Leg de rest van de aardappels er op en giet de bouillon er over.
5).Mix de rest van de kruidenmix door de paneermeel met iets zout en flink veel peper.
6).Doop de strips varkensbuik in het geklutste ei en bedek met de paneermeel-mix en leg in de schotel op de plakjes aardappel.
7).Zet in de oven en laat minstens 2 à 2 1/2 uur in de oven garen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A
gea zegt:
Met vr. gr.
Gea.
gea zegt: