OPDIENEN:
In voorverwarmde diepe (soep-)borden de pasta lepelen, de inktvisringen verdelen en daarna de rest van de peterselie verdelen en elk 2 partjes limoen er bij geven.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta Calamari
PT60M
Pasta Calamari
Een heerlijk pasta calamari recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta Calamari te bereiden
1).Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout, peper GOED door elkaar in een aparte grote kom.
2).Leg een stuk alu-folie klaar waar de inktvis ringen op kunnen liggen.
3).Leg op een bakblik uit de oven 4 tot 5 lagen keukenpapier om de gefrituurde inktvisringen te laten uitdruipen
4).Giet de beide oliën bij elkaar in de frituurpan en verhit die tot 185°C.
5).Doe de inktvisringen in het bloemmengsel en voorzie ze alom van het bloemmengsel en leg ze even weg op de alu-folie.
6).Nu de inktvis ringen met een paar tegelijk frituren tot ze LICHT-goudbruin zijn en laat ze dan uitdruipen op het keukenpapier. Denk er aan, dat u van de inktvis geen taaie gummislangen maakt!!!!. Dus niet te lang in het vet.
7).De pasta wordt in ruim zout kokend water al dente gegaard.
8).Pasta afgieten door vergiet, maar bewaar 1 tot 2 kopjes kookvocht.
9).Pasta terug de pan in met de boter en de het limoensap en losroeren cq losschudden en naar smaak afmaken met beetje zout en veel peper. Om te voorkomen dat de pasta te droog wordt wat van het kookwater toevoegen, begin maar met een half kopje. Zo nodig meer.
10).Roer nu de helft van de gehakte platte peterselie er door.
2).Leg een stuk alu-folie klaar waar de inktvis ringen op kunnen liggen.
3).Leg op een bakblik uit de oven 4 tot 5 lagen keukenpapier om de gefrituurde inktvisringen te laten uitdruipen
4).Giet de beide oliën bij elkaar in de frituurpan en verhit die tot 185°C.
5).Doe de inktvisringen in het bloemmengsel en voorzie ze alom van het bloemmengsel en leg ze even weg op de alu-folie.
6).Nu de inktvis ringen met een paar tegelijk frituren tot ze LICHT-goudbruin zijn en laat ze dan uitdruipen op het keukenpapier. Denk er aan, dat u van de inktvis geen taaie gummislangen maakt!!!!. Dus niet te lang in het vet.
7).De pasta wordt in ruim zout kokend water al dente gegaard.
8).Pasta afgieten door vergiet, maar bewaar 1 tot 2 kopjes kookvocht.
9).Pasta terug de pan in met de boter en de het limoensap en losroeren cq losschudden en naar smaak afmaken met beetje zout en veel peper. Om te voorkomen dat de pasta te droog wordt wat van het kookwater toevoegen, begin maar met een half kopje. Zo nodig meer.
10).Roer nu de helft van de gehakte platte peterselie er door.