Recept
« Terug naar recepten
Pasteitje met garnalen en sint jacobsschelpen
PT45M
Pasteitje met garnalen en sint jacobsschelpen
Een heerlijk pasteitje met garnalen en sint jacobsschelpen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasteitje met garnalen en sint jacobsschelpen te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek met gelijkmatige druk over de ring uit elk plakje bladerdeeg 4 rondjes van 5,5 cm. Steek vervolgens met gelijkmatige druk over de ring 12 rondjes bladerdeeg met een steker van 3,5 cm. de harten uit, zodat u 12 ringen overhoudt. Bevochtig elke ring aan één kant met water en druk die vochtige kant voorzichtig op een bodem. Leg de bodems op een met koud water afgespoeld bakblik. Klop de eierdooier met een paar druppels water los en strijk de bovenkant van elke ring hiermee in. Laat de pasteitjes op een koele plaats 20 minuten rusten. Bak de pasteitjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten mooi goudbruin af. Blijf er wel bijstaan. Houd ze warm. Breng de visbouillon en de witte wijn aan de kook. Voeg er de sint jacobsmosselen aan toe en laat die 2 minuten meekoken. Haal de vis met een schuimspaan uit het vocht, laat ze afkoelen en snijd het grof klein. Kook de visbouillon in tot 3 deciliter en zet het apart. Snijd de wortel van de bosuitjes en snijd de bovenkant weg tot u 15 centimeter lengte overhoudt. Snijd deze lengte in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en voeg de klein gesneden bosui en bacon toe. Bak het op een matig vuur 3 minuten totdat het geheel zacht maar niet bruin is. Roer er nu de gezeefde bloem door en verwarm het geheel nog eens 2 minuten. Neem de pan van het vuur en roer er de ingekookte visbouillon in kleine hoeveelheden door. Zet de pan terug op het vuur, breng de inhoud aan de kook en laat de saus indikken. Roer er dan de room, het citroensap en de peterselie door. Kruid het met zout en witte peper.
Jan zegt: