Dit is een favoriet hier, soms doe ik geraspte parmezaan door het gehakt of zeer fijn gesneden tomaat of in zeer kleine blokjes gesneden uitgebakken gerookt spek.....heerlijk!
Deze vogelnestjes kan je ook gewoon serveren met stokbrood en salade, dan laat je de stamppot gewoon weg.
Recept
« Terug naar recepten
Prei stamppot met vogelnestjes
PT45M
Prei stamppot met vogelnestjes
Heerlijk recept en er zit alles in wat je moet hebben in een maaltijd.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei stamppot met vogelnestjes te bereiden
- Kook 4 eieren 6 minuten en koel ze gelijk goed af.
- Meng alle ingredienten (buiten de gekookte eieren) voor de vogelnestjes door het gehakt en kneed goed door. (1ei bewaren voor het paneren)
- Laat het gehakt even de smaken opnemen en zet de aardappelen op het vuur en voeg de prei toe.
- Laat koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Laat intussen in een klein pannetje een klont roomboter smelten en voeg de tomatenpuree toe, bak even mee.
- Voeg het blik tomatenstukjes en de overige ingredienten toe, roer goed door en zet het op laag vuur met een deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen.
- Verdeel het gehakt in 4 delen en vouw ieder deel om een gekookt ei heen, let op dat er geen openingen zijn.
- Wentel de ballen door het laatste losgeklopte ei, daarna door het paneermeel, nogmaals door het ei en door het paneermeel en druk het paneermeel goed aan.
- Bak de ballen in een frituurpan van 170C voor 10 minuten.
- Intussen dat de ballen bakken giet je de aardappels en prei af en stamp je dit fijn met de roomboter, melk en kruiden naar smaak tot je een smeuig geheel hebt.
- Serveer een berg puree op een bord, de gehaktbal in het midden (als het goed is is je dooier van het ei nog vloeibaar) en schep er wat tomatensaus omheen.
- Eventueel voor het oog wat peterselie erover strooien. (het oog wilt ook wat)
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
De eieren verhuld in gehakt maak ik ook regelmatig; maak gehakt aan zoals je gewend bent en wikkel het om het hardgekookte ei; bak ze op rustig vuur gaar; serveer het bovenop een schotel van snijbonen en met heerlijk kruimige aardappels. De gehakteieren kan je ook opdienen met spinazie. Maar nu ga ik eerst dit recept maken. Zijn net terug van vakantie en hebben zin in hollandse pot!
monique ottenbros zegt:
Gerda Lamers zegt:
monique ottenbros zegt: