Recept
« Terug naar recepten
Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes)
PT30M
Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes)
Een heerlijk reibekuchen (aardappelpannenkoekjes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jake Vos
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kerstmarkt Keulen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes) te bereiden
Aardappelen wassen, schillen, grof raspen en goed afdrogen door zo goed mogelijk uitknijpen met een doek. Met het ei, de fijngehakte ui, de bloem en de kruiden mengen.
Van het deeg 6-8 afgeplatte ovalen vormen maken en deze in hete (olijf)olie in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar frituren.
Reibekuchen zijn lekker met appelmoes.
Variaties kun je maken door er knoflook, geraspte kaas, of naar believe gewenste kruiden door te mengen.
Van het deeg 6-8 afgeplatte ovalen vormen maken en deze in hete (olijf)olie in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar frituren.
Reibekuchen zijn lekker met appelmoes.
Variaties kun je maken door er knoflook, geraspte kaas, of naar believe gewenste kruiden door te mengen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
yvonne zegt:
Ze lijken me nog lekkerder.
apu zegt:
hugocnx zegt:
Liske, als de pan niet heet genoeg is (in Valkenburg) dan worden ze vet; anders niet.
bert46 zegt:
ik koop mijn zwartepeperkorrels het liefste rechtstreeks van een boer waar nog geen olie uitgehaald is, dan proef je echte peper.
vr gr bert
:p
Pindakaasgek07 zegt: