Recept
« Terug naar recepten
Rijstsalade met hamreepjes en kokospinda's
PT60M
Rijstsalade met hamreepjes en kokospinda's
Een heerlijk rijstsalade met hamreepjes en kokospinda's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vereniging van keurslagers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstsalade met hamreepjes en kokospinda's te bereiden
Kook de rijst in water met zout in 15 minuten gaar. Giet de rijst af en laat op een bord uitdampen en afkoelen. Vermeng ondertussen de sjalot en knoflook met de specerijen en een snufje zout en fruit alles in de olie zachtjes aan. Voeg de kokos toe en laat deze zachtjes meebakken tot ze lichtbruin is. Schep de pinda's erdoor en laat alles afkoelen in een schaal. Schep de afgekoelde rijst en kokospinda's, de hamreepjes, Maïs en bosui door elkaar en laat op kamertemperatuur op smaak komen.