KookJij

Rucolasoep

Heel fris, helemaal anders!!
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rucolasoep te bereiden

  1. Hak sjalot en de knoflook grof en fruit deze in de olijfolie.
  2. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen en wortel toe, overgiet met de bouillon.
  3. Laat het geheel onder deksel pruttelen gedurende 15 minuten.
  4. Hak de rucola grof, voeg deze na 15 minuten toe, laat even slinken.
  5.  Mix de soep zeer fijn met de mixer of de blender.
  6.  Breng de soep op smaak met peper, zout en gedroogde marjolein.
  7. Voeg 2 el. room toe en laat het geheel goed doorwarmen.
  8. Dien op en garneer de borden met reepjes zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en stukjes rucola.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

G.L.S. Tjan

G.L.S. Tjan zegt:
Geen dank, Jeannine,
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
dank je Sylvie !!
G.L.S. Tjan

G.L.S. Tjan zegt:
Echt iets voor de snelle kok die van lekker eten houdt. Het resultaat is heel smakelijk met een vleugje "Zuids", dat betekent wel dat het ECHT HEERLIJK is. Kook ze, Sylvie