DIEN OP:In voorverwarmde diepe borden
EVENTUEEL ER BIJ:
-zure uitjes
-zure augurken
-gefrituurde uitjes
-sambal
Recept
« Terug naar recepten
Runderstoof op zijn Iers
PT180M
Runderstoof op zijn Iers
Een heerlijk runderstoof op zijn iers recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoof op zijn Iers te bereiden
*Verhit de maïsolie en schroei het vlees dicht in een paar minuten. Strooi de bloem er over en roer goed. Voeg de knoflook toe en de uien en fruit tot ze glazig zien. Dan gaat de rest er in. We brengen het aan de kook, zetten het vuur wat lager, doen het deksel er op en laten de inhoud 70 minuten sudderen.
*Ondertussen met nog een 30 minuten te gaan smelten we de boter in een andere pan met dikke bodem en doen daarin de aardappels,prei en wortels en onder veel roeren laten we dat een 30 minuten fruiten.
*Dan gaan de aardappels en wortels in de pan met het vlees en laten we de massa nog eens 4 (of langer) kwartier met open deksel doorsudderen. Verwijder dan de laurierblaadjes. Laat de inhoud van de pan zonder deksel volledig afkoelen en zet dan met deksel gedurende minstens 1 etmaal in de koeling.
*Verwarm weer voor het opdienen,laat even goed doorkoken en bestrooi met peterselie.
*Ondertussen met nog een 30 minuten te gaan smelten we de boter in een andere pan met dikke bodem en doen daarin de aardappels,prei en wortels en onder veel roeren laten we dat een 30 minuten fruiten.
*Dan gaan de aardappels en wortels in de pan met het vlees en laten we de massa nog eens 4 (of langer) kwartier met open deksel doorsudderen. Verwijder dan de laurierblaadjes. Laat de inhoud van de pan zonder deksel volledig afkoelen en zet dan met deksel gedurende minstens 1 etmaal in de koeling.
*Verwarm weer voor het opdienen,laat even goed doorkoken en bestrooi met peterselie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bengel6300 zegt:
een zwaar gerecht maar wel een beetje zoals stovery maar dan wel met groetjes erbij zal het eens maken:o
christina zegt:
ga het beslist maken ,ik hou wel van dit soort sudderpotten.:)