KookJij

Salade van krokantgebakken gamba's

Een heerlijk salade van krokantgebakken gamba's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade van krokantgebakken gamba's te bereiden

Gamba's
Maak de gamba's schoon en ontdoe ze van hun karkas. Verwijder darmkanaal via een sneetje in de rug en kruid ze licht met peper en zout. Haal ze door wat bloem en klop overtollige bloem van de gamba's. Klop de eieren los. Paneer de gamba's door ze eerst door het losgeklopte ei te halen en daarna door het panko-paneer.

Kort voor het serveren frituren in olie van 160°C gedurende 3 à 4 minuten, laat op keukenpapier uitlekken.

Gambasaus:
Verwarm de olijfolie en voeg karkassen van de gamba's toe. Sauteer tot karkassen kleuren. Daarna gesnipperd teentje knoflook, fijngesneden prei(wit), tijm en tomaat (in 4 partjes gesneden) en ui toevoegen. Voeg visfond toe en laat op hoog vuur (onder voortdurend roeren) inkoken, daarna room toevoegen en tot gewenste dikte laten inkoken. Giet daarna de massa door een zeef en monteer eventueel met klontjes koude boter af. Breng op smaak met peper, zout en scheutje cognac. Voeg tenslotte de tomatenconcassee toe.

Dressing:
Alle ingrediënten mengen en op smaak brengen met peper en zout.

Sla:
Was en meng de sla; zet in ijswater zodat ze knapperig blijft. Verwijder bij de taugé de groene zaadjes en verkleurde puntjes. Bak de taugé licht in de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Serveren:
Leg de gemengde en gedroogde sla op een groot bord.
Nappeer de sla met 2 eetlepels dressing.
Leg op de sla de gebakken taugé en eromheen 3 gamba's.
Hier omheen weer de warme saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst