Recept
« Terug naar recepten
Sandwichrolletjes
PT10M
Sandwichrolletjes
Een heerlijk sandwichrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Sandwichrolletjes te bereiden
Basilicum-roomkaasrolletjes
Laat voor de rolletjes 1 wit casinobrood door de bakker in de lengte in plakken snijden en snijd de korsten van het brood.
Rol de broodplakken met de deegroller iets uit. Meng de roomkaas met zout, peper, bieslook en peterselie. Bestrijk de broodplakken met het roomkaasmengsel en verdeel er royaal basilicumblaadjes over. Rol het brood vanaf de smalle kant op. Verpak de rolletjes in plasticfolie en draai het folie stevig aan. Laat de rolletjes circa 2 uur in de koelkast opstijven. Snijd ze voor serveren in mooie, dunne plakjes.
--
Koriander-avocadorolletjes
Laat voor de rolletjes 1 wit casinobrood door de bakker in de lengte in plakken snijden en snijd de korsten van het brood.
Bewerk het brood zoals bij de basilicum-roomkaasrolletjes beschreven staat. Halveer de avocado('s), verwijder de schil en prak het vruchtvlees fijn. Roer er citroensap en fijngesneden verse koriander door. Breng op smaak met zout, snufje gemalen komijnzaadjes en cayennepeper. Bestrijk het brood met het avocadomengsel en verdeel hierover nog wat korianderblaadjes. Rol de rolletjes op volgens het recept voor de basilicum-roomkaasrolletjes.
--
Basilicum-paprikarolletjes
Laat voor de rolletjes 1 wit casinobrood door de bakker in de lengte in plakken snijden en snijd de korsten van het brood.
Bewerk het brood zoals bij de basilicum-roomkaasrolletjes beschreven staat. Roer de mayonaise los met de zure room en breng op smaak met zout, peper en basilicum. Bestrijk het brood met het mayonaisemengsel en verdeel hierover de paprika. Rol de rolletjes op volgens het recept voor de basilicum-roomkaasrolletjes.
Laat voor de rolletjes 1 wit casinobrood door de bakker in de lengte in plakken snijden en snijd de korsten van het brood.
Rol de broodplakken met de deegroller iets uit. Meng de roomkaas met zout, peper, bieslook en peterselie. Bestrijk de broodplakken met het roomkaasmengsel en verdeel er royaal basilicumblaadjes over. Rol het brood vanaf de smalle kant op. Verpak de rolletjes in plasticfolie en draai het folie stevig aan. Laat de rolletjes circa 2 uur in de koelkast opstijven. Snijd ze voor serveren in mooie, dunne plakjes.
--
Koriander-avocadorolletjes
Laat voor de rolletjes 1 wit casinobrood door de bakker in de lengte in plakken snijden en snijd de korsten van het brood.
Bewerk het brood zoals bij de basilicum-roomkaasrolletjes beschreven staat. Halveer de avocado('s), verwijder de schil en prak het vruchtvlees fijn. Roer er citroensap en fijngesneden verse koriander door. Breng op smaak met zout, snufje gemalen komijnzaadjes en cayennepeper. Bestrijk het brood met het avocadomengsel en verdeel hierover nog wat korianderblaadjes. Rol de rolletjes op volgens het recept voor de basilicum-roomkaasrolletjes.
--
Basilicum-paprikarolletjes
Laat voor de rolletjes 1 wit casinobrood door de bakker in de lengte in plakken snijden en snijd de korsten van het brood.
Bewerk het brood zoals bij de basilicum-roomkaasrolletjes beschreven staat. Roer de mayonaise los met de zure room en breng op smaak met zout, peper en basilicum. Bestrijk het brood met het mayonaisemengsel en verdeel hierover de paprika. Rol de rolletjes op volgens het recept voor de basilicum-roomkaasrolletjes.
iris zegt: