Recept
« Terug naar recepten
Sarang Boerang en Ajam Setan ( zie opm ).
PT45M
Sarang Boerang en Ajam Setan ( zie opm ).
Een heerlijk sarang boerang en ajam setan ( zie opm ). recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sarang Boerang en Ajam Setan ( zie opm ). te bereiden
Was de taugé en verwijder groene vliesje, snij prei in dunne ringen, hak de selderijblaadjes en ontdoe de garnalen van ongerechtigheden.
Maak een beslag van bloem, maizena, ei en peper.
Voeg groenten en garnalen aan beslag toe.
Doe in een koekenpan een laagje olie, verwarm dit, leg hierin een kleine metalen ring en vul deze met beslagmassa.
Druk, zodra het braden begint op deze massa, en zodra de onderkant bruin is, omkeren en ook bakken tot goudbruin en knapperig.
Zet weg in vuurvaste schaal.
Uitserveren :
Kort voor het uitserveren in hete oven verwarmen.
Stamp in een vijzel de kruiden, evenals de bouillonblokfijn.
Doe boter in de pan en bak hierin de drumsticks, samen met de kruiden, halfgaar.
Voeg vervolgens water toe en laat langzaam inkoken, doe alles in vuurvaste schaal en zet weg.
Uitserveren:
Verwarm kort voor het uitserveren in de oven
Maak een beslag van bloem, maizena, ei en peper.
Voeg groenten en garnalen aan beslag toe.
Doe in een koekenpan een laagje olie, verwarm dit, leg hierin een kleine metalen ring en vul deze met beslagmassa.
Druk, zodra het braden begint op deze massa, en zodra de onderkant bruin is, omkeren en ook bakken tot goudbruin en knapperig.
Zet weg in vuurvaste schaal.
Uitserveren :
Kort voor het uitserveren in hete oven verwarmen.
Stamp in een vijzel de kruiden, evenals de bouillonblokfijn.
Doe boter in de pan en bak hierin de drumsticks, samen met de kruiden, halfgaar.
Voeg vervolgens water toe en laat langzaam inkoken, doe alles in vuurvaste schaal en zet weg.
Uitserveren:
Verwarm kort voor het uitserveren in de oven