KookJij

Schelppasta met gembergarnalen

Een heerlijk schelppasta met gembergarnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie: 630 kCal energie
30 Gram eiwit
24 Gram vet
69 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Appetito
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schelppasta met gembergarnalen te bereiden

Kook de pasta in ca 10 min. gaar in water met flink wat zout.
Was de bosuitjes en snijd de helft ervan in dunne ringen.
Snijd de andere helft in grote stukken.
Verwijder het donkere darmkanaal uit de garnalen.
Spoel de garnalen af en dep ze droog.
Pel de knoflook en druk hem door een knoflookpers.
Snijd de rode peper in de lengte open, verwijder de pitjes en snijd hem klein.

Verhit de olie en bak de garnalen al roerend 2-3 min.
Laat de knoflook, de rode peper en de gember kort meebakken.
Breng de garnalen op smaak met zout en een paar druppels citroensap.
Neem alles uit de pan.

Fruit zowel de fijn-als de grofgesneden bosuitjes in het braadvet.
Voeg de kerrie en de bloem toe en laat ze kort bruineren.
Giet 125 ml water en de slagroom in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de saus ca 5 min. zachtjes koken.
Breng hem op smaak met zout, peper en kerrie.

Laat de pasta goed uitlekken en leg de schelpen in een ovenschaal.
snijd de ananas in stukjes.
Leg de ananas en de garnalen in de schelpen.
Giet de saus eroverheen.
Zet de ovenschaal 5-10 min. in een voorverwarmde oven 200 graden C.
Garneer de pasta met dillea

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst