Recept
« Terug naar recepten
Schelvis in de oven met rozemarijn en kerstomaatjes
PT30M
Schelvis in de oven met rozemarijn en kerstomaatjes
Een heerlijk schelvis in de oven met rozemarijn en kerstomaatjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schelvis in de oven met rozemarijn en kerstomaatjes te bereiden
Was de schelvissen, dep ze droog, kruid ze met peper en zout, stop een takje rozemarijn in de buikholte en gaar ze in de oven op 180°C (ongeveer 20 minuten).
Snijd de sjalotjes fijn en halveer de kerstomaatjes.
Stoof de sjalotjes aan in olijfolie, voeg de kerstomaatjes, de laurier, de dragon en de tomatenpassata toe. Laat alles zachtjes garen en breng op smaak peper, zout, een mespuntje boter en een eetlepel ketchup.
Haal de schelvis uit de oven en fileer hem met lepel en vork. Schik op elk bord 1 visfilet en daarnaast de kerstomaatstoverij en de aardappelen.
Snijd de sjalotjes fijn en halveer de kerstomaatjes.
Stoof de sjalotjes aan in olijfolie, voeg de kerstomaatjes, de laurier, de dragon en de tomatenpassata toe. Laat alles zachtjes garen en breng op smaak peper, zout, een mespuntje boter en een eetlepel ketchup.
Haal de schelvis uit de oven en fileer hem met lepel en vork. Schik op elk bord 1 visfilet en daarnaast de kerstomaatstoverij en de aardappelen.