Recept
« Terug naar recepten
schotse kwarteleitjes
PT20M
schotse kwarteleitjes
Een heerlijk schotse kwarteleitjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Schotland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe schotse kwarteleitjes te bereiden
Leg 8 kwarteleitjes in koud water, breng het water aan de kook en laat de eitjes 3 min koken. Laat de nu nog zachte eitjes onder koud water schrikken en pel ze. Hak de peterselie fijn. Maak een mengsel van de citroenrasp, peterselie, gedroogde kruiden, zout, nootmuskaat, cayennepeper en het paneermeel. Voeg dit mengsel met de 2 ongekookte eieren toe aan het gehakt en kneed alles heel goed tot een taaie massa. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties. Maak van elke portie gehakt een soort kommetje en stop daar het eitje in. Bedek het weer met gehakt en kneed voorzichtig tot er geen naden meer te zien zijn. Rol elk balletje door wat paneermeel. Frituur de schotse eitjes in 3 min goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
bobbeltje zegt: