Recept
« Terug naar recepten
Snacks en Amuses
PT60M
Snacks en Amuses
Een heerlijk snacks en amuses recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Snacks en Amuses te bereiden
1).MOZZARELLA-SELDERIJKNOL:
Basilicum olie : blaadjes van 1 bosje basilicum staafmixeren in 100 cc olijf olie en daarna de olie verwarmen tot 50 graden.
Dan olie laten afkoelen
*Schijfje mozzarella op schijfje selderijknol,daarop een 1/2 walnoot,paar druppels basilicum olie en peper uit de molen.
#
2)NIERBROODJES :
*Blonde roux maken van boter,bloem en dan aanmaken met melk tot ragout.Hierin de stukjes lever doen en gaar koken en kruiden met paprikapoeder en nootmuskaat en
mosterd.Goed peperen.
Boterhammen in vieren verdelen en tussen 2 stukjes de leverragout doen.
Dit door het geklutste ei halen en door het paneermeel.
Het paneren nog eens herhalen en de broodjes een 1/2 uur te drogen leggen bv in de ijskast.
Met 4 tegelijk frituren.
#
3)BITTERBALLEN :
Maak van de boter,bloem en bouillon een stevige ragout en doe hierdoor de kleingesneden stukjes vlees.Dan af kruiden met peterselie en flink zout en peper en het sap van 1 citroen.Laat deze vlees ragout op een ovenbakplaat opstijven in de koeling en maak van de aangegeven hoeveelheid 12 ballen.Deze ballen eerst nog eens te drogen leggen,alvornes door de bloem te wentelen,dan door het geklutste ei en tot slot door de paneer meel.Laat weer te drogen leggen en frituur met niet meer dan 4 tegelijk.
#
4).VISBALLEN :
*Principe hetzelfde als bij de vlees-bitterballen.
#
5)VEGETSRISCHE BALLEN :
*Principe hetzelfde als bij de vlees-bitterballen.
#
6)AUBERGINE SMEERSEL
*Prik met een vork een aantal gaatjes in de aubergine (anders exploderen ze in de oven) en leg ze bij een temperatuur van 240 graden Celsius 1 uur weg.
*Doe hierna de inhoud van de aubergines met de komijn,knoflook,zout,peper,limoensap,limoenzeste.
koriander poeder en olijf olie in de keukenmachine en draai net zolang tot een mooie homogene smeuige pasta is ontstaan.Vlak voor het gebruik worden de gehakte blaadjes koriander en door geroerd.
#
7).SCAMPI IN BLOODY MARY
#
8).BLOODY HERRING
#
9).VANILLE CAKE MET TRUFFELMAYONAISE
#
Basilicum olie : blaadjes van 1 bosje basilicum staafmixeren in 100 cc olijf olie en daarna de olie verwarmen tot 50 graden.
Dan olie laten afkoelen
*Schijfje mozzarella op schijfje selderijknol,daarop een 1/2 walnoot,paar druppels basilicum olie en peper uit de molen.
#
2)NIERBROODJES :
*Blonde roux maken van boter,bloem en dan aanmaken met melk tot ragout.Hierin de stukjes lever doen en gaar koken en kruiden met paprikapoeder en nootmuskaat en
mosterd.Goed peperen.
Boterhammen in vieren verdelen en tussen 2 stukjes de leverragout doen.
Dit door het geklutste ei halen en door het paneermeel.
Het paneren nog eens herhalen en de broodjes een 1/2 uur te drogen leggen bv in de ijskast.
Met 4 tegelijk frituren.
#
3)BITTERBALLEN :
Maak van de boter,bloem en bouillon een stevige ragout en doe hierdoor de kleingesneden stukjes vlees.Dan af kruiden met peterselie en flink zout en peper en het sap van 1 citroen.Laat deze vlees ragout op een ovenbakplaat opstijven in de koeling en maak van de aangegeven hoeveelheid 12 ballen.Deze ballen eerst nog eens te drogen leggen,alvornes door de bloem te wentelen,dan door het geklutste ei en tot slot door de paneer meel.Laat weer te drogen leggen en frituur met niet meer dan 4 tegelijk.
#
4).VISBALLEN :
*Principe hetzelfde als bij de vlees-bitterballen.
#
5)VEGETSRISCHE BALLEN :
*Principe hetzelfde als bij de vlees-bitterballen.
#
6)AUBERGINE SMEERSEL
*Prik met een vork een aantal gaatjes in de aubergine (anders exploderen ze in de oven) en leg ze bij een temperatuur van 240 graden Celsius 1 uur weg.
*Doe hierna de inhoud van de aubergines met de komijn,knoflook,zout,peper,limoensap,limoenzeste.
koriander poeder en olijf olie in de keukenmachine en draai net zolang tot een mooie homogene smeuige pasta is ontstaan.Vlak voor het gebruik worden de gehakte blaadjes koriander en door geroerd.
#
7).SCAMPI IN BLOODY MARY
#
8).BLOODY HERRING
#
9).VANILLE CAKE MET TRUFFELMAYONAISE
#
deuxchapeaux zegt:
Het recept is de titel:
Scampi in een glas Bloody Mary
Nieuwe haring in een glas Bloody Mary
Een stukje vanille cake met een schepje truffelmayonaise.Heel simpel dus.
Jan A:D