Recept
« Terug naar recepten
Snelle vol-au-vent
PT35M
Snelle vol-au-vent
Een klassiek, Vlaams gerecht van de oma smaakt altijd. In combinatie met een goede portie aardappels of frieten wordt het altijd een feest! Met deze receptjes kan je de sfeer van grootmoeders keuken naar de jouwe brengen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle vol-au-vent te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontrol het bladerdeeg en snijd er kleine vormpjes uit. Leg 15 minuten in de oven. Dit is het krokant hoedje voor de vol-au-vent.
- Kook de kipfilets 15 minuten in de bouillon. Schep uit de pan en snij het vlees in reepjes. Zeef de bouillon.
- Bak de champignons en gehaktballetjes in een klontje boter.
- Smelt voor de saus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
- Meng de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door. Serveer in kleine potjes en werk af met het hoedje van bladerdeeg en de peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Erwin Elens zegt: