Recept
« Terug naar recepten
Soep: garnalen vergezeld van asperges met zeekraal
PT50M
Soep: garnalen vergezeld van asperges met zeekraal
Een heerlijk soep: garnalen vergezeld van asperges met zeekraal recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: garnalen vergezeld van asperges met zeekraal te bereiden
Schil de asperges snijd het onderste van de asperge af evenzeer de kopjes +/- 2 à 3 cm deze beetgaar steamen.
De schillen goed wassen, doe in een kookpot met 1 liter water en kruiden +/- 30min laten koken.
Zeef de bouillon zeer goed.
Aardappels schillen en in blokjes snijden.
Porei in ringen snijden.
Ajuin fijn snijden.
Asperges in stukken snijden.
Stoof de groenten gekruid aan in boter voeg regelmatig de bouillon van de schillen toe.
Mix de soep zorgvuldig.
Zet deze terug op een matig vuur voeg de visbouillon toe en laat op een zacht vuur pruttelen terwijl men de grof gesneden zeekraal eronder mengt (niet spoelen).
Serveer de soep zeer warm met de opgewarmde aspergepunten en grijs garnalen.
De schillen goed wassen, doe in een kookpot met 1 liter water en kruiden +/- 30min laten koken.
Zeef de bouillon zeer goed.
Aardappels schillen en in blokjes snijden.
Porei in ringen snijden.
Ajuin fijn snijden.
Asperges in stukken snijden.
Stoof de groenten gekruid aan in boter voeg regelmatig de bouillon van de schillen toe.
Mix de soep zorgvuldig.
Zet deze terug op een matig vuur voeg de visbouillon toe en laat op een zacht vuur pruttelen terwijl men de grof gesneden zeekraal eronder mengt (niet spoelen).
Serveer de soep zeer warm met de opgewarmde aspergepunten en grijs garnalen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.