Recept
« Terug naar recepten
Spinazie groente strudel
PT90M
Spinazie groente strudel
Een heerlijk spinazie groente strudel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie groente strudel te bereiden
Kneed de deeg ingredienten door elkaar en laat het deeg afgedekt 2 uur rusten.
Maak de spinazie schoon en spoel ze zorgvuldig. Laat de bladeren van de spinazie gedurende 1 min. slinken in aanhangend spoel water. Laat de spinazie onder koud water schrikken en laat ze dan uitlekken.
Hak de bladeren grof. Snijd de soepgroenten in stukjes.
Stoof ze +/- 3 min. in boter en kruid ze met peper, aout en nootmuskaat.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder olie. Rol het deeg uit op wat bloem tot een rechthoek van 30x40 cm. Bestrijk het deeg met eiwit en verdeel de spinazie erover. Kruid dat met peper en zout en strooi er kaas over. Verdeel de soepgroenten erover, de pijnboompitten en de sojascheuten. Rol het deeg voorzichtig op en klap de kanten dicht. Leg de strudel op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Meng de room met de ei dooier en bestrijk de strudel ermee. Strooi er het sesam zaad over Laat de strudel gedurende 50 min. bakken in een op 200 C voorverwarmde oven.
Maak de spinazie schoon en spoel ze zorgvuldig. Laat de bladeren van de spinazie gedurende 1 min. slinken in aanhangend spoel water. Laat de spinazie onder koud water schrikken en laat ze dan uitlekken.
Hak de bladeren grof. Snijd de soepgroenten in stukjes.
Stoof ze +/- 3 min. in boter en kruid ze met peper, aout en nootmuskaat.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder olie. Rol het deeg uit op wat bloem tot een rechthoek van 30x40 cm. Bestrijk het deeg met eiwit en verdeel de spinazie erover. Kruid dat met peper en zout en strooi er kaas over. Verdeel de soepgroenten erover, de pijnboompitten en de sojascheuten. Rol het deeg voorzichtig op en klap de kanten dicht. Leg de strudel op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Meng de room met de ei dooier en bestrijk de strudel ermee. Strooi er het sesam zaad over Laat de strudel gedurende 50 min. bakken in een op 200 C voorverwarmde oven.