Recept
« Terug naar recepten
Spruitjessoep
PT35M
Spruitjessoep
Een heerlijk spruitjessoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spruitjessoep te bereiden
1. Laat de spekblokjes uitbakken in een pan zonder vetstof. Schep ze uit de pan. Fruit in het spekvet de ui en sjalot.
2. Voeg de spruitjes en de aardappelen (in stukjes) toe. Doe er de kippenbouillon en het kruidentuiltje bij. Laat 15 tot 20 minuten koken met deksel, of tot de spruitjes goed gaar zijn.
3. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de spekblokjes weer bij. Kruid naar smaak bij met nootmuskaat, peper en zout.
4. Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.
2. Voeg de spruitjes en de aardappelen (in stukjes) toe. Doe er de kippenbouillon en het kruidentuiltje bij. Laat 15 tot 20 minuten koken met deksel, of tot de spruitjes goed gaar zijn.
3. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Doe er de spekblokjes weer bij. Kruid naar smaak bij met nootmuskaat, peper en zout.
4. Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.