KookJij

Stoofschotel van prinsessenbonen met schapevlees.

Een heerlijk stoofschotel van prinsessenbonen met schapevlees. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 à 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofschotel van prinsessenbonen met schapevlees. te bereiden

Het vlees wassen, zouten en met de ui half uur smoren in de boter. Intussen de bonen schoonmaken en wassen, de aardappelen schillen. De bodem van de pan bedekken met de aardappelen, dan een laag bonen erbij. Dan het schapenvlees er bovenop doen en afdekken met de rest van de bonen. nog een scheut water met wat zout toevoegen een half uur laten smoren. Als laatste de peterselie erdoor spatelen. Het geheel moet goed gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apz

apz zegt:
Hallo Hans. Schapenribben zijn bij een Turkse slager te krijgen. Je moet het zien als spareribs maar dan van een schaap. Dus ribben waar nog wel vlees aan zit. Nog beter zijn lamsribben is malser.Gr.Andries.
bollehans

bollehans zegt:
Andries wat moet ik mij bij schapenrib voorstellen?
Kan jij dit iets verduidelijken? a.u.b.
rgds,
hans.