Recept
« Terug naar recepten
Tournedo van gemarineerde zalm met rozemarijn
PT40M
Tournedo van gemarineerde zalm met rozemarijn
Een heerlijk tournedo van gemarineerde zalm met rozemarijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
paule neyrat
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedo van gemarineerde zalm met rozemarijn te bereiden
Verwarm de oven voor op de maximumtemperatuur.
Haal de graat uit de zalmmoten. Haal het vet weg. Maak er tournedos van en hou ze samen met een touwtje.
Strooi de rozemarijn op een bord. Leg de tournedos erop en druk goed aan met de palm van de hand. Doe hetzelfde met de andere kant. Doe een folie rond het bord en laat 30 minuten marineren.
Zet ondertussen de paprika's in de warme oven. Haal ze er dan weer uit. Schil ze, haal de pitjes en de witte vliesjes weg aan de binnenkant. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Versnipper de peterselie.
In een pan gooit u dan de paprika's en de gekonfijte tomaatjes. Goed roeren zodat de olie van de tomaten de paprika's bevochtigen. Beetje zout en peper erbij en koken op een goed vuurtje gedurende 15 minuten en regelmatig roeren.
Haal de graat uit de zalmmoten. Haal het vet weg. Maak er tournedos van en hou ze samen met een touwtje.
Strooi de rozemarijn op een bord. Leg de tournedos erop en druk goed aan met de palm van de hand. Doe hetzelfde met de andere kant. Doe een folie rond het bord en laat 30 minuten marineren.
Zet ondertussen de paprika's in de warme oven. Haal ze er dan weer uit. Schil ze, haal de pitjes en de witte vliesjes weg aan de binnenkant. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Versnipper de peterselie.
In een pan gooit u dan de paprika's en de gekonfijte tomaatjes. Goed roeren zodat de olie van de tomaten de paprika's bevochtigen. Beetje zout en peper erbij en koken op een goed vuurtje gedurende 15 minuten en regelmatig roeren.