Lekker gerecht met een zalig stukje vlees. Als u het vlees bakt dan weet u de regels, snel aanbraden en dan door bakken op een milder vuur. Met u vinger drukt u op het vlees, hoe roder het vlees, hoe des te meer u het vlees indrukt, word de druk die u uitoefent groter des te gaarder word het vlees.
Geniet ervan en laat me maar eens iets weten of het gelukt is en hoe u de smaak vind.
EET SMAKELIJK!
Cor
Recept
« Terug naar recepten
Tournedos met rapen en knolselderpuree
PT40M
Tournedos met rapen en knolselderpuree
Dit gerecht kun met alle soorten rood vlees maken.
Lekker gerecht met niet aller daagse groenten.
Recept van:
Cor Lenior
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tournedos met rapen en knolselderpuree te bereiden
- Kook de aardappelen en de knolselder gaar.
- Maak een puree van de aardappelen en de knolselder, en voeg melk, peper, zout en nootmukaat toe naar smaak.
- Bak het spek in de helft van de arachideolie, doe de rapen erbij met wat peper en zout. Zet nu de rapen en het spek net onder water en zet het op een hoog vuur. Kook dit zonder deksel totdat het water verdampt is en de rapen gaar.
- Bak of gril nu de tournedos en kruid ze met peper en zout.
- Schik de puree, het vlees en de rapen op een borden.
- Doe een half blokje runderbouillon, een glas water en wat peper in de pan waarin net het vlees is gebakken.
- Laat even doorkoken en bind het eventueel met een beetje bindmiddel.
- Giet de saus over het vlees en garneer dit met verse peterselie.