Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep onder een dakje
PT200M
Uiensoep onder een dakje
Een heerlijk uiensoep onder een dakje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep onder een dakje te bereiden
-De runderschenkel met het water, laurierblaadjes en de bouillonblokjes opzetten.
-Zodra het water kookt het vuur zacht zetten en met de deksel op de pan 3 uurtjes heel zachtjes laten koken.
-De runderschenkel eruit halen en het vlees in hele kleine stukjes snijden en terug in de pan doen.
-Het blikje tomatenpuree erbij doen en zachtjes verder laten koken.
-Intussen in 1 eetlepel roomboter de uienringen zachtjes glazig bakken.
-De uien uit de pan halen en de overige roomboter in dezelfde pan laten smelten.
-De bloem erbij doen en onder voortdurend roeren meebakken tot het licht kleurt (Niet te donker!).
-Wat van de bouillon erbij doen tot je een vloeiend papje hebt en dit dan voorzichtig bij de soep doen, goed blijven roeren.
-De uien erbij doen en het geheel nog even voor 10 minuutjes laten koken op laag vuur.
-De tijm erdoor roeren en de peterselie.
-De laurierblaadjes verwijderen.
-De soep in een bak met koud water snel afkoelen (Dit is nodig omdat anders het bladerdeeg week word).
-De soep over doen in 4 grote,ovenbestendige soepkommen.
Let op, blijf ver genoeg onder de rand, het bladerdeeg mag niet nat worden!
-Flink versgemalen peper over de soep strooien.
-De kaas over de kommen verdelen.
-Van de plakken bladerdeeg rondjes uitsnijden die 1 cm groter zijn als de soepkommen.
-De rondjes bladerdeeg over de kommen leggen en de randjes goed aandrukken langs de randen van de kommen.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 180C tot het bladerdeeg mooi bruin is en de soep goed heet.
-Zodra het water kookt het vuur zacht zetten en met de deksel op de pan 3 uurtjes heel zachtjes laten koken.
-De runderschenkel eruit halen en het vlees in hele kleine stukjes snijden en terug in de pan doen.
-Het blikje tomatenpuree erbij doen en zachtjes verder laten koken.
-Intussen in 1 eetlepel roomboter de uienringen zachtjes glazig bakken.
-De uien uit de pan halen en de overige roomboter in dezelfde pan laten smelten.
-De bloem erbij doen en onder voortdurend roeren meebakken tot het licht kleurt (Niet te donker!).
-Wat van de bouillon erbij doen tot je een vloeiend papje hebt en dit dan voorzichtig bij de soep doen, goed blijven roeren.
-De uien erbij doen en het geheel nog even voor 10 minuutjes laten koken op laag vuur.
-De tijm erdoor roeren en de peterselie.
-De laurierblaadjes verwijderen.
-De soep in een bak met koud water snel afkoelen (Dit is nodig omdat anders het bladerdeeg week word).
-De soep over doen in 4 grote,ovenbestendige soepkommen.
Let op, blijf ver genoeg onder de rand, het bladerdeeg mag niet nat worden!
-Flink versgemalen peper over de soep strooien.
-De kaas over de kommen verdelen.
-Van de plakken bladerdeeg rondjes uitsnijden die 1 cm groter zijn als de soepkommen.
-De rondjes bladerdeeg over de kommen leggen en de randjes goed aandrukken langs de randen van de kommen.
-Afbakken in een voorverwarmde oven van 180C tot het bladerdeeg mooi bruin is en de soep goed heet.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Door het afdekken met het bladerdeeg blijven alle smaken en aroma's bewaard.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
lekkerbekske zegt:
gerrie zegt:
de moeite waard.