Laat de taart buiten de oven flink afkoelen, alvorens deze te bevrijden uit de springvorm.
Snijd er dan punten van.
Recept
« Terug naar recepten
Uientaart met Schwarzwalder ham
PT90M
Uientaart met Schwarzwalder ham
Een heerlijk uientaart met schwarzwalder ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uientaart met Schwarzwalder ham te bereiden
1).In de grote pan met dikke bodem de olie verhitten met de boter en hierin de uien en knoflook aanfruiten, zonder ze een kleur te laten krijgen.
Apart zetten.
2).De eieren klutsen en daarna door de sourcream werken in een grote kom.
3).Hierdoor de bloem verwerken tot een homogene massa.
4).De ham er door verwerken en vervolgens op smaak brengen met de peper, het zout en de nootmuskaat. Wees zuinig met zout, de ham is immers ook al zout.
5).Het mengsel met de ham mengen met het uier-mengsel en dat goed doorroeren
6).Een springvorm goed beboteren en lichtjes bloemen en daarna bekleden met bladerdeeg.
7).Stort het uienmengsel in de springvorm met bladerdeeg en schuif dat in de oven.
8).Laat de taart garen en kleuren in de oven. We moeten dan wel rekenen op een 45 minuten minimaal op 180°C. Het is ook een zaak van goed in de gaten houden, aangezien de ene oven niet de andere is.
Apart zetten.
2).De eieren klutsen en daarna door de sourcream werken in een grote kom.
3).Hierdoor de bloem verwerken tot een homogene massa.
4).De ham er door verwerken en vervolgens op smaak brengen met de peper, het zout en de nootmuskaat. Wees zuinig met zout, de ham is immers ook al zout.
5).Het mengsel met de ham mengen met het uier-mengsel en dat goed doorroeren
6).Een springvorm goed beboteren en lichtjes bloemen en daarna bekleden met bladerdeeg.
7).Stort het uienmengsel in de springvorm met bladerdeeg en schuif dat in de oven.
8).Laat de taart garen en kleuren in de oven. We moeten dan wel rekenen op een 45 minuten minimaal op 180°C. Het is ook een zaak van goed in de gaten houden, aangezien de ene oven niet de andere is.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
Dank voor het delen van het recept.:D
grietje56 zegt:
Ennuhhhh, de rose staat al koud (op het aanrecht naast mijn pan) :D:D
grietje56 zegt:
Ben hem momenteel aan het maken (Já, écht!)
Maar nu staat op mijn 'verpakking' van de sour cream dat je deze alleen koud kunt gebruiken?? Heb nog wel creme fraiche in de aanbieding ;)en kookroom, zou het daarmee ook lukken, denk je? Of kan ik toch de sour cream gebruiken? (Ben zo bang dattie gaat schiften)? Ik hoor het wel van je...tot die tijd bewaar ik toch maar liever de sour cream en begeef me 'op glad ijs' met de creme fraiche....:p
apu zegt:
grietje56 zegt: