KookJij

Uientaart met Schwarzwalder ham

Een heerlijk uientaart met schwarzwalder ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uientaart met Schwarzwalder ham te bereiden

1).In de grote pan met dikke bodem de olie verhitten met de boter en hierin de uien en knoflook aanfruiten, zonder ze een kleur te laten krijgen.
Apart zetten.
2).De eieren klutsen en daarna door de sourcream werken in een grote kom.
3).Hierdoor de bloem verwerken tot een homogene massa.
4).De ham er door verwerken en vervolgens op smaak brengen met de peper, het zout en de nootmuskaat. Wees zuinig met zout, de ham is immers ook al zout.
5).Het mengsel met de ham mengen met het uier-mengsel en dat goed doorroeren
6).Een springvorm goed beboteren en lichtjes bloemen en daarna bekleden met bladerdeeg.
7).Stort het uienmengsel in de springvorm met bladerdeeg en schuif dat in de oven.
8).Laat de taart garen en kleuren in de oven. We moeten dan wel rekenen op een 45 minuten minimaal op 180°C. Het is ook een zaak van goed in de gaten houden, aangezien de ene oven niet de andere is.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Laat de taart buiten de oven flink afkoelen, alvorens deze te bevrijden uit de springvorm.
Snijd er dan punten van.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

grietje56

grietje56 zegt:
:D:D Hélemaal !!:p;)
Anna

Anna zegt:
Hihi, flesje leeg???:p:p:p
grietje56

grietje56 zegt:
Jan, hij was hééérlijk!! (hik) De uientaart bedoel ik:p:D
Dank voor het delen van het recept.:D
grietje56

grietje56 zegt:
Whahahaha, zo'n reactie kan je alleen maar van jou verwachten....:D:D:D
Anna

Anna zegt:
Proost!:D:D:D
grietje56

grietje56 zegt:
Uiteraard laat ik je weten of het is gelukt!
Ennuhhhh, de rose staat al koud (op het aanrecht naast mijn pan) :D:D
grietje56

grietje56 zegt:
Ziet er héérlijk uit Jan!
Ben hem momenteel aan het maken (Já, écht!)
Maar nu staat op mijn 'verpakking' van de sour cream dat je deze alleen koud kunt gebruiken?? Heb nog wel creme fraiche in de aanbieding ;)en kookroom, zou het daarmee ook lukken, denk je? Of kan ik toch de sour cream gebruiken? (Ben zo bang dattie gaat schiften)? Ik hoor het wel van je...tot die tijd bewaar ik toch maar liever de sour cream en begeef me 'op glad ijs' met de creme fraiche....:p
apu

apu zegt:
Lijkt me heerlijk, ga ik eens maken, misschien met nog wat geraspte kaas erdoor, maarre, bij de ingredienten staat geen bladerdeeg! Ik dacht al, waar komt dat mengsel dan in hihi, zag het later in de bereidingswijze staan :);):p