ik heb dit recept zelf bedacht aan de hand van de kip met 40 tenen knoflook
ik heb dit gegeten met mijn familie en die waren zeer enthousiast
Recept
« Terug naar recepten
varkens braadstuk met 40 tenen knoflook
PT120M
varkens braadstuk met 40 tenen knoflook
Een heerlijk varkens braadstuk met 40 tenen knoflook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ben menting
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe varkens braadstuk met 40 tenen knoflook te bereiden
verhit de olie in de braadpan of stoofpot en fruit hierin, gedurende 2 a 3 minuten, de ui, selderij, peterselie, tijm, rozemarijn en de dragon.
bestrooi het vlees met peper, zout, en nootmuskaat en bak het vlees rondom aan in deze kruidenmix totdat het vlees lichtbruin is.
haal het vlees uit de pan en doe de champignons bij de kruidenmix en bak nog ongeveer 3 minuten.
haal de pan van het vuur en voeg de knoflook en de cognac toe, leg het vlees op de groenten en dek de pan af met de deksel.
maak van de bloem en het water een dikke pap en dek de rand, van de pan, hiermee af
zet de pan gedurende 90 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven
verwijder voor het opdienen de deegrand
geef er vers geroosterde sneetjes stokbrood of ciabatta bij die men met de tot moes gekookte knoflook en groentemix kan besmeren
eet smakelijk
bestrooi het vlees met peper, zout, en nootmuskaat en bak het vlees rondom aan in deze kruidenmix totdat het vlees lichtbruin is.
haal het vlees uit de pan en doe de champignons bij de kruidenmix en bak nog ongeveer 3 minuten.
haal de pan van het vuur en voeg de knoflook en de cognac toe, leg het vlees op de groenten en dek de pan af met de deksel.
maak van de bloem en het water een dikke pap en dek de rand, van de pan, hiermee af
zet de pan gedurende 90 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven
verwijder voor het opdienen de deegrand
geef er vers geroosterde sneetjes stokbrood of ciabatta bij die men met de tot moes gekookte knoflook en groentemix kan besmeren
eet smakelijk
bafke zegt: