Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische burger met erwtenpuree, bieslook en pickles
PT40M
Vegetarische burger met erwtenpuree, bieslook en pickles
Een heerlijk vegetarische burger met erwtenpuree, bieslook en pickles recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aldi
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarische burger met erwtenpuree, bieslook en pickles te bereiden
- VOORBEREIDING Schil de aardappelen. Spoel de radijzen en snijd doormidden. Snipper de bieslook, de peterselie en de lente-ui fijn. BEREIDING Zet een grote pot gezouten water op het vuur met de aardappelen en kook gaar gedurende 20 minuten. Bak ondertussen de radijzen even op in een beetje olijfolie. Giet de aardappelen af en laat even 'drogen' op een zacht vuur. Zet een andere kookpot op het vuur en verwarm daarin de melk en de boter. Plet de aardappelen in de warme melk met een pureestamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Blancheer de erwten 1 à 2 minuten, giet af en laat schrikken onder koud water. Roer de erwten en de fijngesnipperde bieslook, peterselie en lente-ui onder de puree. Bak de groenteburger krokant en bruin. AFWERKING Serveer de puree bij de groenteburgers, werk af met de radijzen en een beetje pickles.