Recept
« Terug naar recepten
Veggie Parmentier met zoete aardappelen en geroosterde wintergroenten
PT70M
Veggie Parmentier met zoete aardappelen en geroosterde wintergroenten
Een heerlijk veggie parmentier met zoete aardappelen en geroosterde wintergroenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Veggie Parmentier met zoete aardappelen en geroosterde wintergroenten te bereiden
- Schil de zoete aardappelen en de pastinaak en snij ze in blokjes. Kook ze samen in ongeveer 15 min gaar in gezouten water. Verwarm de ovengrill voor, leg de plakken aardpeer en pompoen op een bakplaat, besprenkel met olie, kruid met zout en peper en rooster 12 à 15 min in de oven.
- Doe de ui, de knoflook en de linzen in een kookpan met dikke bodem. Zet ze onder water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking van de linzen (ong. 15 min). Giet af en kruid naar smaak met olijfolie, zout en peper. Schep er de peterselie en de bieslook door. Giet de zoete aardappelen en pastinaak af en prak ze tot puree met de room. Kruid naar smaak met zout, peper, kaneel en nootmuskaat.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met de linzen, schep er de puree over en strijk glad, en verdeel daarover de geroosterde groenten. Zet de schaal nog even in de oven om alles goed te verwarmen en dien warm op.