Recept
« Terug naar recepten
Velouté van groene asperges
PT45M
Velouté van groene asperges
Een heerlijk velouté van groene asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Velouté van groene asperges te bereiden
1. Spoel de asperges, snij het harde stukje onderaan weg. Schil de aardappelen, snij ze in stukken.
2. Pel en snipper de ui. Snij de preien (het wit met een beetje groen) in ringetjes. Stoof ze samen aan in de boter.
3. Doe er de asperges, de aardappelen en het kruidentuiltje bij. Schenk er dan de kalfsfond en 1 liter water bij. Dek af en laat 20 minuten koken.
4. Kook de eieren hard.
5. Neem het kruideltuiltje weg. Mix de soep en kruid ze naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat ze nog even goed doorwarmen.
6. Verdeel ze over kommetjes of borden. Werk elke portie af met gehalveerde hardgekookte eitjes, garnalen en peterselie.
2. Pel en snipper de ui. Snij de preien (het wit met een beetje groen) in ringetjes. Stoof ze samen aan in de boter.
3. Doe er de asperges, de aardappelen en het kruidentuiltje bij. Schenk er dan de kalfsfond en 1 liter water bij. Dek af en laat 20 minuten koken.
4. Kook de eieren hard.
5. Neem het kruideltuiltje weg. Mix de soep en kruid ze naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Laat ze nog even goed doorwarmen.
6. Verdeel ze over kommetjes of borden. Werk elke portie af met gehalveerde hardgekookte eitjes, garnalen en peterselie.