Ik was in mijn oude kookmappen aan het snuffelen en kwam dit gerecht ook tegen. Ik had erbij geschreven : "Lekker". Ik kon me dit niet meer herinneren, een reden temeer om het nogmaals te bereiden. Het is idd lekker.
Ik heb zelf wel iets meer kerrie gebruikt en daar ik maar een klein beetje crème fraîche nog had, heb ik room culinair erbij gedaan. De saus kun je proeven en eventueel nog zout of peper of kerrie bijdoen.
Recept
« Terug naar recepten
Vis en garnalenragout met kerrie
PT15M
Vis en garnalenragout met kerrie
Een heerlijk vis en garnalenragout met kerrie recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
oude kookmap
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vis en garnalenragout met kerrie te bereiden
De sjalotjes en teentje knoflook snipperen.
De vis in stukken snijden (niet al te klein) en de stukken in een kom doen.
Bestrooi de vis met zout en peper en wat bloem. Goed mengen.
Verhit de olie en bak daarin voorzichtig de stukken vis enkele minuten. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Indien nodig nog wat boter in de pan doen en hierin de sjalotjes en knoflook fruiten tot glazig. Strooi er dan de kerriepoeder en de extra 2 el bloem erover. Mengen.
Onder voortdurend roeren de visbouillon erdoor schenken tot die wat gebonden is.
Dan nog de crème fraîche en de citroenrasp toevoegen. Laat het geheel nog even pruttelen, dan de stukken vis en de garnalen door de saus roeren. Heel even warm laten worden en dan alles overdoen in een schaal en bestrooien met de peterselie.
De vis in stukken snijden (niet al te klein) en de stukken in een kom doen.
Bestrooi de vis met zout en peper en wat bloem. Goed mengen.
Verhit de olie en bak daarin voorzichtig de stukken vis enkele minuten. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Indien nodig nog wat boter in de pan doen en hierin de sjalotjes en knoflook fruiten tot glazig. Strooi er dan de kerriepoeder en de extra 2 el bloem erover. Mengen.
Onder voortdurend roeren de visbouillon erdoor schenken tot die wat gebonden is.
Dan nog de crème fraîche en de citroenrasp toevoegen. Laat het geheel nog even pruttelen, dan de stukken vis en de garnalen door de saus roeren. Heel even warm laten worden en dan alles overdoen in een schaal en bestrooien met de peterselie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
ger2 zegt:
fabita zegt: