Recept
« Terug naar recepten
Viskoekjes met frisse remouladesaus
PT60M
Viskoekjes met frisse remouladesaus
Viskoekjes met frisse remouladesaus
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl receptkaart, België
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Viskoekjes met frisse remouladesaus te bereiden
- Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes.
- Snij de kabeljauw in grove stukken.
- Kook de aardappels 10 minuten.
- Voeg vervolgens de kabeljauw aan de aardappels toe en kook deze nog 5 minuten mee.
- Giet af.
- Doe de de aardappels en kabeljauw in een kom.
- Meng de crème fraîche, de kappertjes, de maïzena, de ketjap manis en 2 eieren bij het aardappelvismengsel.
- Stamp alles fijn.
- Hak de peterselie fijn.
- Verkruimel de beschuiten boven het mengsel.
- Rasp de schoongeboende citroen boven het mengsel.
- Voeg de peterselie toe en meng goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dek het mengsel af.
- Laat 30 minuten in de koelkast afkoelen. Kook voor de remouladesaus 2 eieren 8 minuten.
- Laat ze schrikken en pel ze, snij ze vervolgens in kleine blokjes.
- Snij de augurken in kleine blokjes en snij de selderij fijn.
- Meng de eieren, augurk, selderij, mayonaise, yoghurt, suiker en de witte balsamicoazijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Scheid het laatste ei.
- Het eigeel wordt verder niet gebruikt.
- Klopt het eiwit los in een diep bord.
- Doe het paneermeel in een tweede bord en de bloem in een derde bord.
- Haal het viskoekmengsel uit de koelkast.
- Maak met vochtige handen 12 viskoekjes.
- Haal een viskoekje eerst door de bloem, daarna door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
- Leg op een bord. Toast de sneetjes brood.
- Snij de citroen in partjes.
- Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag de zonnebloemolie.
- Bak de viskoekjes 5 minuten rondom bruin.
- Serveer met de toast, de remouladesaus, partjes citroen en de rucola melange.