KookJij

Viskoekjes met frisse remouladesaus

Viskoekjes met frisse remouladesaus
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl receptkaart, België
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Viskoekjes met frisse remouladesaus te bereiden

  1. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes.
  2. Snij de kabeljauw in grove stukken.
  3. Kook de aardappels 10 minuten.
  4. Voeg vervolgens de kabeljauw aan de aardappels toe en kook deze nog 5 minuten mee.
  5. Giet af.
  6. Doe de de aardappels en kabeljauw in een kom.
  7. Meng de crème fraîche, de kappertjes, de maïzena, de ketjap manis en 2 eieren bij het aardappelvismengsel.
  8. Stamp alles fijn.
  9. Hak de peterselie fijn.
  10. Verkruimel de beschuiten boven het mengsel.
  11. Rasp de schoongeboende citroen boven het mengsel.
  12. Voeg de peterselie toe en meng goed door.
  13. Breng op smaak met zout en peper.
  14. Dek het mengsel af.
  15. Laat 30 minuten in de koelkast afkoelen. Kook voor de remouladesaus 2 eieren 8 minuten.
  16. Laat ze schrikken en pel ze, snij ze vervolgens in kleine blokjes.
  17. Snij de augurken in kleine blokjes en snij de selderij fijn.
  18. Meng de eieren, augurk, selderij, mayonaise, yoghurt, suiker en de witte balsamicoazijn.
  19. Breng op smaak met zout en peper.
  20. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Scheid het laatste ei.
  21. Het eigeel wordt verder niet gebruikt.
  22. Klopt het eiwit los in een diep bord.
  23. Doe het paneermeel in een tweede bord en de bloem in een derde bord.
  24. Haal het viskoekmengsel uit de koelkast.
  25. Maak met vochtige handen 12 viskoekjes.
  26. Haal een viskoekje eerst door de bloem, daarna door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
  27. Leg op een bord. Toast de sneetjes brood.
  28. Snij de citroen in partjes.
  29. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag de zonnebloemolie.
  30. Bak de viskoekjes 5 minuten rondom bruin.
  31. Serveer met de toast, de remouladesaus, partjes citroen en de rucola melange.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst