Recept
« Terug naar recepten
Vissoep
PT40M
Vissoep
Een heerlijk vissoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep te bereiden
Doe de grofgesneden uien, prei, venkel, wortel in de pan. Laat deze op een laag vuurtje zacht worden (dus NIET fruiten).
Voeg daarbij 3 tenen knoflook, de gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree. Gooi er een flinke scheut witte wijn bij, water en doe 2 ons grofgesneden witvis erbij. Natuurlijk moeten nu ook de kruiden erbij.
Laat dit nu een halfuurtje pruttelen.
Na 20 minuten doe je wat soep in een kommetje, voeg je de crème fraîche bij en meng dit door elkaar.
Dit doe je weer bij de soep en doorroeren.
Onderwijl heb je de boterhammen in de oven gedaan op een lage stand. Het gaat erom om toast te maken.
Per boterham doe je 1 schep frietsaus en 1 teentje knoflook in een bakje. Voeg nog wat peper, zout en bieslook toe.
Na een half uurtje voeg je de rest van de witvis bij (in stukken). Deze laat je ongeveer 7 minuten meegaren, afhankelijk van de dikte van de vis. Afblussen met witte wijn. De laatste paar minuten voeg je de mosselen, garnalen, flakes enz. toe.
De soep is nu klaar.
Let een toast in een diep bord, besmeer deze ruim met het frietsaus/knoflook mengsel en schep de soep eroverheen.
Garneren met wat bieslook.
Voeg daarbij 3 tenen knoflook, de gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree. Gooi er een flinke scheut witte wijn bij, water en doe 2 ons grofgesneden witvis erbij. Natuurlijk moeten nu ook de kruiden erbij.
Laat dit nu een halfuurtje pruttelen.
Na 20 minuten doe je wat soep in een kommetje, voeg je de crème fraîche bij en meng dit door elkaar.
Dit doe je weer bij de soep en doorroeren.
Onderwijl heb je de boterhammen in de oven gedaan op een lage stand. Het gaat erom om toast te maken.
Per boterham doe je 1 schep frietsaus en 1 teentje knoflook in een bakje. Voeg nog wat peper, zout en bieslook toe.
Na een half uurtje voeg je de rest van de witvis bij (in stukken). Deze laat je ongeveer 7 minuten meegaren, afhankelijk van de dikte van de vis. Afblussen met witte wijn. De laatste paar minuten voeg je de mosselen, garnalen, flakes enz. toe.
De soep is nu klaar.
Let een toast in een diep bord, besmeer deze ruim met het frietsaus/knoflook mengsel en schep de soep eroverheen.
Garneren met wat bieslook.