Recept
« Terug naar recepten
Vissoep
PT35M
Vissoep
Een heerlijk vissoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep te bereiden
Smoor de ui in wat olie en doe daar na een paar minuten de tomaten bij, de cayennepeper en de tomatenpuree. Na nog een paar minuten roer je er de bloem door. Afblussen met de visbouillon en goed roeren. 20 minuten laten pruttelen. Zet de staafmixer erin om er een mooie gladde soep van te meken. Snij vervolgens een venkelknol in hele dunne reepjes en doe die bij de soep. 5 minuten laten koken en dan de witte vis toevoegen. Kook dit nog een paar minuutjes mee. Vlak voor het serveren een flinke hand peterselie toevoegen. Doe op het bord een flinke eetlepel garnalen en giet hier de hete soep op.
liz1 zegt: