DIEN OP:
Op de voorverwarmde borden de visfilets leggen en bedekken met de moesachtige uien-wortel substantie uit de pan. Doe er couscous bij of rijst en geef er een frisse salade bij.
Recept
« Terug naar recepten
Visstoofpot uit Marokko
PT75M
Visstoofpot uit Marokko
Een heerlijk visstoofpot uit marokko recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Marokkaanse kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visstoofpot uit Marokko te bereiden
1).Maak van de droge kruiden een homogeen geheel en verdeel dat in twee hoopjes.
2).De helft van het kruidenmengsel wordt gelijkelijk over de 6 filets verdeeld, die dan 2 uur afgedekt in de koeling op verdere verwerking wachten.
3).Doe de olie in de pan en fruit daar in aan de uien met de knoflook. Maak ze zo zacht mogelijk, zonder ze te bruinen. Dus langzaam op laag vuur en veel roeren. Doe de helft van het kruidenmengsel er bij met de harissa en werk dat goed door de uienmassa.
4).De pan gaat in de oven gedurende 5 minuten.
5).Pan er uit en de wortels over de uien verdelen, 5 minuten in oven
6).Pan er weer uit en de visfilets op de wortels leggen en afdekken met de peterselie en koreander.
7).Oven op 100°C zetten en de pan 30 minuten in de oven zetten met deksel er op.
8).Haal de vissen uit de pan en zet ze warm weg onder een stukje alu-folie in de oven en doe 250 cc bouillon of water in de pan en roer goed door met de rozijnen er bij.
Zet de pan met open deksel weer op het vuur en laat de inhoud dikker worden door inkoken.
2).De helft van het kruidenmengsel wordt gelijkelijk over de 6 filets verdeeld, die dan 2 uur afgedekt in de koeling op verdere verwerking wachten.
3).Doe de olie in de pan en fruit daar in aan de uien met de knoflook. Maak ze zo zacht mogelijk, zonder ze te bruinen. Dus langzaam op laag vuur en veel roeren. Doe de helft van het kruidenmengsel er bij met de harissa en werk dat goed door de uienmassa.
4).De pan gaat in de oven gedurende 5 minuten.
5).Pan er uit en de wortels over de uien verdelen, 5 minuten in oven
6).Pan er weer uit en de visfilets op de wortels leggen en afdekken met de peterselie en koreander.
7).Oven op 100°C zetten en de pan 30 minuten in de oven zetten met deksel er op.
8).Haal de vissen uit de pan en zet ze warm weg onder een stukje alu-folie in de oven en doe 250 cc bouillon of water in de pan en roer goed door met de rozijnen er bij.
Zet de pan met open deksel weer op het vuur en laat de inhoud dikker worden door inkoken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Beertje zegt:
Het is OF peterselie, OF Koriander, beide heeft geen zin want je vind de peterselie niet meer terug.
beertje
deuxchapeaux zegt:
Het zal zeker oorspronkelijk bedoeld zijn als een Tajine gerecht en dat zal ook de verklaring zijn van dat halve uur op 100 graden Celsius.Je zou die tijd wrsch.wel wat kunnen inkorten als je hem in de oven klaar maakt.
Het kruidenmengsel is zeker geen Ras el Hanout,dat bestaat minstens uit 16 kruiden zonder de harissa.Je kunt het wel gebruiken,maar dan zal het meestal nogal zout zijn en niet volgens het oude recept.
Aangezien de koreander en de platte peterselie zeer verschillend smaken,zou ik ze er beide inhouden.Verder altijd bedenken dat een recept slechts een leidraad is en niet de absolute waarheid.
Als ik er zelf aan ging veranderen zou ik er extra courgette en aubergine in willen doen.
Met vr.groeten,
Jan A